Slutt

1-2

0-1
0-2
Steiring85' (Str.)
1-2
Supporterfordeling på VG
398
338
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Skeid og Raufoss i årets andre runde av cupen!
    Det er duket for det som kan bli en tett og spennende cupkamp når Raufoss besøker Skeid på Nordre Åsen. Disse lagene har normalt sett spilt veldig jevne kamper, der kun ett mål har skilt dem fra hverandre. I fjor spilte lagene i samme divisjon, og da var det Raufoss som tok to knepene seire i begge kamper. Nå har Skeid tatt turen ned en divisjon, men det er likevel klart at dette blir et oppgjør uten en soleklar forhåndsfavoritt.
    Hjemmelaget måtte i fjor ta den tunge veien ned til PostNord-ligaen. Det ble gjort et forsøk på et trenerbytte, men Arne Erlandsen klarte heller ikke å redde laget fra nedrykket. Dermed var det duket for nok et trenerbytte, og det er Vilde Mollestad Rislaa som i dag er hovedtrener for et opprykksjagende Oslolag. Selv med flere utskiftninger i spillerstallen, har kveldens verter fått en god start på sesongen. De står enn så lenge med én poengdeling og to seire. Det er altså et lag i form som tar fått på en tøff oppgave når Raufoss kommer på besøk.
    Det har vært en vanskelig start på sesongen for Raufoss. Gultrøyene kapret ett poeng mot Mjøndalen, men har tapt resten av sine seriekamper. Dermed har laget plassert seg helt nederst på tabellen etter fire kamper spilt. Det er en stor nedgang fra fjorårets sesong, da Raufoss endte som nummer ni. Det skal likevel sies at de har vært involvert i et par jevne kamper. Mot Vålerenga var de kun én scoring unna poengdeling, mens lørdagens ettmålstap mot Bryne kom etter å ha spilt med ti mann i over 60 minutter. Nå gjenstår det altså å se om Raufoss klarer å vise nivåforskjell på de to ulike divisjonene.
    Skeid slo Gamle Oslo 2–0 i årets første runde av cupen. Stensrud satte de to avgjørende scoringene i nettmaskene, og laget fra PostNord-ligaen tok seg kontrollert videre til neste runde. Raufoss fikk seg derimot en enda mer komfortabel opplevelse i sin første runde. Dagens bortelag kjørte over Skreia, og de ga seg ikke før åtte baller var satt i nettet. Etter flere tap i seriespill, er nok akkurat den seieren en selvtillit Raufoss kan ha godt av å ta med seg inn i kveldens kamp.
    Kveldens hoveddommer er Herman Holthe. Med seg har han Niloo Kafili og Andreas Flückiger som assistentdommere. Himmet Boyar skal beholde kontrollen mellom trenerbenkene som kveldens fjerdedommer.
    Skeid gjør fem endringer i laget fra den første runden i cupen. Det er også noen utskiftninger fra forrige seriekamp, noe som betyr at hjemmelaget har flere sterke spillere på benken, i tillegg til de elleve som starter. Sola har tittet fram over Nordre Åsen, og om en liten stund er det klart for avspark i hovedstaden.
    Raufoss gjør seks endringer i laget fra kampen mot Skreia. Det er nok et sterkere bortelag som i dag skal forsøke å avansere videre i cupen. Flere i elleveren startet forrige seriekamp mot Bryne, men Jörgen Wålemark ser ut til å ta kveldens duell på alvor. På topp er Østerud klar for å jage scoringer, og ettersom han fikk rødt kort i forrige seriekamp, er det ingen grunn til å hvile han i kveld.
    Lagene entrer kunstgressmatta i dette øyeblikk!
    Kampen har startet
    0'
    Tjøstheim sparker kveldens duell i gang!
    0'
    Skeid starter med en lang ball oppover i banen, men den går helt inn til Lauvli.
    0'
    Frisparket tas kort på egen banehalvdel.
    0'
    Lang ball opp mot Kalabatama, og han kjemper til seg et kast høyt i banen.
    2'
    Nelson setter på turboen og raser fremover med ballen langs høyresiden. Han kommer seg helt inn i boksen og fyrer av et skudd fra spiss vinkel. Avslutningen ender i nettveggen.
    3'
    Raufoss tar styringen i åpningsminuttene. De triller ball og jobber seg sakte, men sikkert fremover i banen.
    5'
    Lynum får nesten kontroll på kula inne i 16-meteren. De rødkledde er raskt oppi han og avverger muligheten for denne gang.
    5'
    Diallo Toure kombinerer fint med Tjøstheim på midtbanen. Diallo Toure prøver en pasning på tvers, men det blir for upresist. Ballen triller ut over sidelinja.
    6'
    Aaserud svinger ballen inn mot Kalabatama foran mål. Spissen hopper opp og header, men til side for mål.
    8'
    Skeid får også lov til å trille litt ball i åpningen. Det er vært fine takter fra begge lag enn så lenge.
    9'
    Raufoss vinner et kast høyt i banen. De fyller på med spillere i boksen.
    9'
    Lynum kaster ballen langt inn i 16-meteren, men Flo header unna.
    10'
    Ørsahl slår ballen inn i boksen og det ender i corner.
    12'
    Mot midten av feltet, men der er Kalabatama og header unna.
    12'
    Ballen slås høyt mot Kalabatama, men der er Haruna sterk når han vinner ballen tilbake i laget.
    14'
    De tilreisende fra Raufoss lar seg høre på Nordre Åsen denne tirsdag ettermiddagen.
    15'
    Ørsahl med et fint innlegg inn foran mål. Ballen spretter gjennom hele feltet, men der er det ingen medspillere som får en fot på ballen.
    16'
    Skeid triller ball, men finner ikke rom på siste tredjedel.
    18'
    Det ender i feilpasning, og Emsis setter i gang fremover i banen. Han legges i bakken i nærheten av midtbanestreken.
    19'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    19'
    Fors slår ballen inn mot Østerud. Han prøver seg på et slags brassespark, men det blir ikke helt vellykket. Ballen går til siden og ender ikke engang ut over dødlinja.
    21'
    Diallo Toure slår ballen inn fra høyre side. Pasningen når pannebrasken til Kalabatama, som header mot mål. Avslutningen blir for svak, og Lauvli redder enkelt.
    22'
    Den tas kort på egen banehalvdel.
    22'
    Nok en gang tar Haruna frisparket kort.
    23'
    Mål for Raufoss!
    Skeid 0 - 1 Raufoss
    Mål: Ryan Nelson
    Målgivende: Jan Inge Lynum
    Tverrligger og rett inn! Nordbø med et nydelig forarbeid før han sender ballen til Lynum rett foran mål. Sistnevnte smeller til, men skuddet hans går i tverrliggeren, ned og deretter ut igjen. Smått utrolig at det ikke ble scoring, men Lynum får ballen tilbake i beina etter et svakt klareringsforsøk fra Lindbäck. Han legger kula til rette for Nelson, som fyrer til på halvvolley fra 16 meter. Avslutningen smeller nok en gang i tverrliggeren, men denne gangen ender ballen i nettmaskene. En utrolig scoring av Nelson!
    24'
    Nå er det Skeid som er nødt til å jage scoring!
    28'
    Andersen med en kjemperedning! Østerud drar seg oppover i banen med ballen i beina. Han finner Lynum foran mål, og pasningen sitter perfekt. Med Ghaedamini i ryggen avslutter han på mål, men en en fot fra Andersen hindrer scoring. Den er viktig fra hjemmelagets sisteskanse!
    29'
    Den tas kort på egen halvdel.
    29'
    Så er det en merkelig situasjon ute på kunstgressmatta. Det ser ut som Kalabatama skal få det gule kortet, men han trenger først behandling. Både Fors og Kalabatama blir liggende, men er oppe på beina igjen etter en kort pause i spillet.
    32'
    Gult kort til Skeid
    Kabamba Tumba Kalabatama
    Den er ikke fin fra Kalabatama. Det ser ut til at han med hensikt tar tak i Fors og rett og slett hiver han ned i bakken. Det er et soleklart gult kort.
    33'
    Frisparket tas kort.
    33'
    Nordbø prøver seg på en avslutningen foran mål. Skuddet er altfor upresist, og Andersen holder ballen.
    35'
    Nok et stopp i spillet ettersom Haruna blir liggende, men også han er raskt oppe igjen. Spillet settes i gang!
    37'
    Alm tar den kort til Haruna.
    37'
    Lang pasning opp mot Lynum i boksen, men han mister kontroll på kula.
    38'
    Naustdal drar seg fremover i banen og kommer seg inn i boksen. Det er for trangt rundt han, og det ender med en pasning ut til venstre side. Innlegget kommer, men blir kontrollert headet unna.
    40'
    Nok et stopp i spillet. Denne gangen er det Østerud som blir liggende. Etter noe behandling, blåser hoveddommeren spillet i gang igjen. Østerud er oppe på beina.
    41'
    Nordbø slår raskt en lang ball over til høyre side mot Fors.
    42'
    Stensrud drar seg nydelig fremover i banen. Kula ender til slutt i beina på Diallo Toure, men han sender den rett til en motspiller.
    44'
    Skeid med en ordentlig sluttspurt før pause nå!
    44'
    Frispark helt nede ved høyre hjørneflagg. Det skal slås inn i boksen. Innlegget er godt, men Raufoss får kula unna.
    44'
    Kort variant mot Lindbäck. Ghaedamini får tilbake, men innlegget blir ikke farlig nok.
    45'
    Skeid fortsetter med ballen i laget.
    45'+1
    Ghaedamini med et godt innlegg, men der er Alm og header kontrollert unna.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Det er pause i hovedstaden, og Raufoss har tatt en knepen 1-0-ledelse i løpet av førsteomgang! Det har vært en jevn første periode, men Raufoss har vært noe bedre enn vertene. Det var enkelte forsøk i begge ender i løpet av åpningsminuttene. Raufoss ble likevel det eneste laget som klarte å utnytte mulighetene sine til det fulle. Lynum hadde en kjempemulighet, men tverrliggeren stanset han. Sekunder senere la han ballen til rette for Nelson som fyrte av med en vakker halvvolley. Kula traff nok en gang tverrliggeren, men denne gangen smalt den ned i nettet. Like etter var Lynum ekstremt nære å doble ledelsen, men en strålende redning fra Andersen ble avgjørende i den situasjonen. Skeid har slitt med å skape det helt store på siste tredjedel, og til tross for et høyt press rett før hvilen, står hjemmelaget uten scoring enn så lenge. Denne duellen er fremdeles helt åpen, og vi er straks tilbake med mer fotball fra Nordre Åsen!
    2. omgang
    45'
    Østerud setter i gang andre halvdel!
    45'
    Hjørnespark til Raufoss
    45'
    Mål for Raufoss!
    Skeid 0 - 2 Raufoss
    Mål: Andreas Østerud
    Målgivende: Sander Nordbø
    Perfekt plassert av Østerud! Corneren slås fint inn i feltet av Nordbø, men i duellen mellom Kalabatama og Haruna, er det ingen av dem som når opp til ballen. Emsis prøver å få tak i kula foran mål, men bommer på ballen før den spretter videre. Bakerst i feltet står Østerud klar, helt umarkert. Han får god tid til å sikte idet ballen triller mot han, og kula plasseres perfekt ned mot venstre hjørnet. En strålende start etter hvilen for gjestene!
    45'
    Det var vel ikke helt den åpningen som var Skeids plan for andreomgang.
    47'
    Frisparket tas kort.
    48'
    Skeid triller ball nå. De er helt nødt til å begynne å skape ting dersom det skal være muligheter i denne kampen.
    50'
    Diallo Toure prøver å sende ballen inn foran mål, men pasningen sitter ikke helt. Raufoss får enkelt tak i kula.
    51'
    Så går Flo i bakken inne i 16-meteren! Det ropes på straffe fra sidelinja, men dommeren dømmer femmeter til Raufoss. Det er en lett berøring i ryggen til Flo, men avgjørelsen ser korrekt ut.
    52'
    Raufoss med farlig ball foran Skeids mål, men det klareres til corner.
    53'
    Fjellestad header unna.
    53'
    Ballen svinges inn i vertenes boks, men der er Andersen og fanger pasningen.
    53'
    Flo slår ballen inn mot Kalabatama. Headingen er for svak, og Lauvli kan redde.
    55'
    Det klargjøres flere bytter på Skeids benk nå.
    55'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Per Magnus Steiring
    Ut: Noah Cristiano Fjellestad
    56'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Bendik Rise
    Ut: Kabamba Tumba Kalabatama
    56'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Ulrich Ness
    Ut: Mikkel Wennberg Lindbäck
    56'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Thor Lange
    Ut: Andreas Stensrud
    56'
    Raufoss med et langt kast inn i boksen, men Steiring header unna. Raufoss beholder ballen.
    57'
    Nok et innlegg fra Raufoss, men igjen får Skeid kula unna farlig området.
    58'
    Frisparket tas kort i egen 16-meter.
    58'
    Flo med en lang ball opp mot Ness. Pasningen blir for hard, og innbytteren rekker ikke ballen. Det ender i femmeter for gultrøyene.
    59'
    Frisparket tas raskt i bakre rekker.
    59'
    Rise slår ballen opp mot Ness inne i boksen. Pasningen når fram, men Ness står i offside.
    60'
    Det blir en misforståelse under Skeids angrep. Tjøstheim prøver å spille ballen ut til høyrekanten, men der er det ingen medspillere som har satt i gang et løp. Ballen triller ut over dødlinja.
    62'
    Naustdal sin tur til å prøve seg på en lang ball fremover. Flo har tatt plass høyt i banen og får pasningen mot seg. Ballen slås for hardt, og nok en gang slår Skeid ballen ut over dødlinja.
    63'
    Ness fyrer til fra distanse, men ballen ender en meter til venstre for mål. Lauvli så ut til å ha kontroll på den avslutningen.
    64'
    Frispark like utenfor Skeids 16-mete, helt til høyre. Rett i muren, og til corner.
    64'
    Gult kort til Skeid
    Per Magnus Steiring
    Steiring stanser en meget farlig mulighet for Raufoss, like før Lynum drar seg inn i 16-meteren. Rutinert gjort, men da blir det også et gult kort til innbytteren som har tatt over kapteinsbindet.
    64'
    Haruna plukker ballen opp på motsatt side skaffer en ny corner.
    65'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Oliver Rotihaug
    Ut: Jakob Nyland Ørsahl
    65'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: James Ampofo
    Ut: Jan Inge Lynum
    65'
    Mot første stolpe, men Skeid får ballen unna. Nordbø får kula tilbake, men roter den ut over dødlinja.
    66'
    Østerud starter løpet sitt litt for tidlig.
    69'
    237 tilskuere har tatt turen til Nordre Åsen i kveld. En god andel har nok reist fra Raufoss denne tirsdagen.
    71'
    Ballen slås opp mot Tjøstheim, men Lauvli er oppmerksom på pasningen og er ute for å plukke.
    72'
    Fors svinger ballen inn i feltet, men Skeid hindrer avslutning.
    72'
    Nytt innleggsforsøk fra Raufoss. Denne gangen blokkeres det til corner.
    73'
    Kort variant mot Østerud før ballen slås inn i boksen.
    73'
    Haruna klinker til! Ballen når til slutt Haruna bakerst i feltet. Ganske lik situasjon som på forrige scoring, men avslutningen smelles i henda på Andersen. God mulighet for Raufoss!
    73'
    Skeid bommer på en dobbelsjanse! Nydelig ball gjennom til Ness. Han tar et par berøringer inne i 16-meteren før han prøver seg. Alm slenger seg inn foran skuddet, men det er vanskelig å si om han får en berøring. Lauvli får likevel en hånd på avslutningen, men må gi retur. Der kommer Tjøstheim. Han prøver å skyte, men ballen takles unna akkurat i tide. Der burde reduseringen sitte i nettet!
    74'
    Fint slått, men det heades unna.
    74'
    Målvakten slår den langt.
    75'
    Diallo Toure får ballen med seg i god posisjon. Han stormer framover, men stanses før han når farlig området.
    76'
    Frisparket slås langt.
    77'
    Gult kort til Skeid
    Torje Naustdal
    Naustdal prater på seg et gult kort etter en situasjon på Raufoss sin halvdel. Han var tydelig uenig i frisparket.
    77'
    Ampofo på løp, men han stod i offside.
    79'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Daniel Størseth Lunde
    Ut: Emil Tjøstheim
    79'
    Skeid fyller på i boksen. Ballen slås inn, men det heades unna.
    80'
    Nok en god innleggsmulighet for Skeid. Nok et godt innlegg, men Lauvli bokser ut til kast på motsatt side.
    81'
    Lunde blir servert ballen langs høyrekanten av Rise. Han svinger kula inn mot Ness, som står i en lovende posisjon. Han får aldri lov til å prøve seg, fordi Nelson stuper inn i kroppen på han, og begge går rett i bakken. Dommeren er sikker i sin sak, og straffen ser helt grei ut.
    83'
    Gult kort til Raufoss
    Ryan Nelson
    Nelson hopper knallhardt inn i Ness inne i boksen. Det er et klart gult kort og straffespark.
    83'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Erlend Hustad
    Ut: Ryan Nelson
    84'
    Skeid scorer på straffe!
    Skeid 1 - 2 Raufoss
    Mål: Per Magnus Steiring
    Lauvli er etter den, men reduseringen sitter! Raufoss gjennomfører et bytte, og det fører til at Steiring blir stående lenge. Kapteinen er likevel iskald fra elleve meter. Han skyter hardt mot sin venstre, og selv om Lauvli er etter den, blir avslutningen rett og slett for hard. Reduseringen er et faktum på Nordre Åsen!
    85'
    Nå er det duket for en voldsom sluttspurt fra Skeid!
    87'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Adrian Hansen
    Ut: Sander Nordbø
    88'
    Ness prøver seg på et skudd fra distanse. Avslutningen er lav, men skuddet blokkeres.
    90'
    God innleggsposisjon fra venstre side. Det heades unna, men Skeid beholder kula i laget.
    90'
    Lauvli går i bakken etter en duell. Det ender med et stans i spillet. Målvakten trenger behandling før spillet kan settes i gang.
    90'+1
    Målvakten er på beina og slår kula langt.
    90'+1
    Naustdal får ballen litt langt unna seg og strekker fram beina for å nå ballen. Det ender i frispark på Raufoss sin halvdel.
    90'+3
    Lauvli slår igjen frisparket langt oppover.
    90'+3
    Skeid prøver å sette i gang raskt, men Lange legges i bakken. Andersen slår langt oppover mot 16-meteren. Det heades, men til side for mål.
    90'+5
    Skeid prøver desperat å skyte ballen oppover nå!
    90'+6
    Innlegg mot Lunde, men ballen treffer ryggen hans og triller ut over dødlinja.
    90'+6
    Skeid vinner et frispark like inne på Raufoss halvdel. Den tas raskt.
    90'+7
    Ballen svinges inn i feltet, men det avblåses for offside etter et forsøk fra Lunde
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+8
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her