1 403
1 340
Author avatar

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen til det som blir siste dag med den 2. runden av årets NM. Trekningen av neste runde ble gjort i går kveld etter at hovedparten av den 2. runden var ferdigspilt. Det gjør at vinneren av dette oppgjøret er trukket hjemme mot Tromsø.
    Vertene fra Trasop har kommet godt ut av startblokkene i 2024 sesongen. I serien har Åskollen og Sarpsborg 2 blitt slått etter mål på overtid i begge kampene, mens KFUM 2 ble for sterke oppe på Ekeberg. Det gjør at Oppsal ligger på 4. plass i Norsk Tipping-ligaen avd. 3 som er nivå fire i Norge. I den første runden i cupen ble Follo slått 3-1 her på Trasop kunstgress. Den seieren kom etter ekstraomganger ettersom det stod 1-1 etter ordinær spilletid. Scoringene fra Kebba Lamin, Mathias Bråten og Sebastian Helgesson sørget dermed for at Jørgen Grydeland etter mange års sutring på Twitter igjen fikk æren av å få Vålerenga på besøk i cupen.
    Gjestene som ikke holder til mange kilometer unna dagens motstander har fått en noe tøffere start på sesongen. De fleste forventet, og forventer enda at Vålerenga relativt greit skal ta seg tilbake til Eliteserien. Laget ligger midt på tabellen med sine fem poeng på fire kamper. Dog er dette en divisjon hvor alle slår alle som gjør at Sogndal leder med sine åtte poeng på fire kamper. Geir Bakke og Petter Myhre hadde også en skuffende start på sesongen i OBOS med LSK den gang de var der, men det endte godt til slutt. Sist kamp ble spilt for et fullsatt Ullevaal da Lyn hadde invitert til folkefest. Den kampen ble brått et antiklimaks da Mees Rijks fikk det røde kortet på stillingen 1-0 til Vålerenga etter halvtimen spilt. Etter det prøvde Lyn å bryte ned Vålerenga, men fikk "kun" med seg uavgjort. I den første runden i cupen ble Union Carl Berner beseiret med 3-0 etter at det faktisk stod 0-0 til pause mot 4. divisjonslaget fra rundkjøringen!
    Det er duket for folkefest på Oppsal klokken 17.00 da dommer Ole-Alexander Ekeli Valen fra Kråkerøy IL skal blåse i gang kampen. Med seg på linjene får dommeren med seg Torje Andreassen fra Bossekopp UL og Than Tan Tran fra Huk FK. Med den berømte tavla har vi 4. dommer Håvard Bjerkelund fra Birkebeineren IF. Det betyr at alt ligger til rette for et interessant oppgjør i cupen. Oppsal Fotball melder om 2000 solgte billetter, og rykende ferske vafler i kiosken.
    Lagene har kommet ut for sin oppvarming. Hjemmelaget får stående applaus, mens gjestene fra Vålerenga får en beskjeden pipekonsert.
    Lagene følges ut sammen med sine maskoter gjennom bluss og fyrverkeri på Trasop.
    Kampen har startet
    0'
    Vålerenga går rett i angrep! Mees Rijks får to fenomenale sjanser før det er spilt 15 sekunder. Det er utrolig at Vålerenga ikke leder før minuttet er spilt! Lihaug hindrer spissen som så det røde kortet mot Lyn ved to anledninger. Hvilken åpning hadde det vært?
    0'
    Magnus Riisnæs smeller ballen i krysstanga! Gjestene kommer rundt på høyresiden, men legget klareres kun ut til Riisnæs på drøye 20 meter. Han smeller ballen i krysstanga. Den er stor! To kjempesjanser før det er spilt to minutter.
    1'
    Stanges unna.
    1'
    Vålerenga har virkelig gått rett i strupen på Oppsal.
    2'
    Oppsal har fått kommet seg noe til hektene etter en hektisk start.
    4'
    Matarr Sarr viser frem det Oppsal er kjent for, nemlig vilje og innsats. Han kjemper seg forbi to motspillere med sitt trøkk.
    5'
    «Eg har ein gammal draum djupt inni meg» låter det fra Eva Weel Skram. Den drømmen har nok Oppsal om å sende Vålerenga ut av cupen. Med en god prestasjon kan Mats Brændvang bli familiens nest største bak nevnte Eva Weel Skram. Ingen over, ingen ved siden av den vokalisten der.
    6'
    Magnus Riisnæs kommer seg ned til linja, men det harde innlegget foran mål går forbi alt og alle. Hvor er Rijks i boksen?
    7'
    Nok en kjempesjanse til Vålerenga! Hedenstad serverer Riisnæs en kjempesjanse foran mål. Sebastian Jakobsen Lihaug drar en kjemperedning opp av hatten på headingen fra Riisnæs fra tre meter. Nå er Oppsal heldige.
    8'
    Vålerenga produserer sjanser på løpende bånd! Jones El-Abdellaoui snurrer rundt med sin motspiller ute til høyre. Han drar seg deretter inn i boksen før han skyter rett på Lihaug fra spiss vinkel.
    8'
    Her kunne det faktisk stått både 2 og 3 -0 til Vålerenga etter 10 minutter.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Jeg har blitt hvisket i øret at midtbanespilleren Anujan Rajendram er hissig som få. Jeg vet at vann koker på 100 grader, men i hvilket minutt koker det over for midtbanespilleren?
    12'
    Oppsal får endelig til flere pasninger på rappen. Det blir viktig om man skal klare å hvile litt ute på matta her.
    12'
    Matarr Sarr stikker på en kontring. Han vinner et viktig frispark. Pustepause for de blå!
    14'
    Trilles kort.
    14'
    Matheo Minh-Khang Hoang er jaktet på av flere klubber. Høyrebacken ville vært tett opp mot 99 på hurtighet på FIFA. Foreløpig har han stått godt i mot Thorvaldsen ute til venstre.
    15'
    Vålerenga vinner et frispark på hjørnet av sekstenmeteren ute til høyre. Dette kan bli skummelt.
    16'
    Dagens back Martin Kreuzriegler prøver seg på et frekt forsøk. Ballen skrus noen centimetere over tverrliggeren til Lihaug. Nære!
    16'
    Oppsal spiller seg elegant ut av eget forsvar. Det er til slutt Brændvang som tres opp i mellomrommet. Brændvang som av mange kalles Oppsal sin store sønn tar igjen med seg Sarr ute til venstre. I dag spiller Mats Brændvang et offisielt NM, kontra den uoffisielle NM-tittelen i Minecraft han flagrer rundt med.
    18'
    Stanges unna av Kjelsen.
    19'
    Oppsal spiller ballen ut etter at en av sine egne blir liggende etter en duell.
    21'
    Vålerenga kaster ballen tilbake til Oppsal. Fair play!
    22'
    Jones El-Abdellaoui kommer seg ned til linja, men legget stanges unna! Kanten har vært bortelagets beste den første halvdelen av omgangen.
    23'
    Kaptein og midtstopper Kalle Aase Roba holdt pusten etter sitt røde kort mot KFUM for to kamper siden. Han var livredd for å måtte stå over denne kampen, men fikk raskt senket skuldrene sine da kampen viste seg å aldri være i fare. Det kan vise seg å bli viktig for Oppsal i denne kampen. Han har startet oppgjøret godt.
    24'
    Mål for Vålerenga!
    Oppsal 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Jones El-Abdellaoui
    Jones El-Abdellaoui banker ballen i nettaket! Oppsal mister ballen etter at de prøver å spille seg ut, men man kommer seg deretter på riktig side. Riisnæs kommer seg ned til dødlinja før han legger den ut til Filip Thorvaldsen. Kanten setter ballen rett på keeper, men på returen finner Jones El-Abdellaoui nettmaskene med sin avslutning rett opp i nettaket. Vålerenga tar en fortjent ledelse.
    24'
    Oppsal med sitt første skudd på mål fra distanse.
    25'
    Vålerenga fortsetter å dominere.
    28'
    Det lille Oppsal skaper er ute på sin venstreside. Matarr Sarr har vært aktiv den første halvtimen.
    29'
    Vålerenga er farlige hver gang de kommer seg ned til dødlinja. Det er akkurat slik de angriper kampene i OBOS-ligaen også.
    29'
    Tas kort før det renskes unna.
    29'
    Fidel Brice Ambina skyter utenfor fra 20 meter.
    30'
    Brændvang finner Sarr ute til venstre etter å ha lagt håret på plass to-tre ganger før pasningen slås.
    32'
    Oppsal mister gang på gang i frispillingen fra eget forsvar. Hvor lenge våger man å prøve?
    32'
    Musa Sanyang stopper Jones El-Abdellaoui på vei inn i boks.
    33'
    Jones El-Abdellaoui med en knallhard takling ute til venstre. Det er Kebba Lamin som får gjennomgå. Dette er to av de beste spillerne i kampen.
    33'
    Lagene tar seg en liten drikkepause mens Lamin får behandling.
    34'
    Vi får se om Oppsal-banden kan innkassere gevinst med sitt spill på at Mats Brændvang skal notere seg for en scoring til nesten 10 ganger pengene.
    35'
    Backen tjuvstarter på høyresiden.
    35'
    Tar med seg Mats Brændvang i midten.
    36'
    Det blir viktig for Oppsal å holde unna med 0-1 til pause om det virkelig skal bli spennende i den 2. omgangen.
    37'
    Tas raskt på midten.
    38'
    Hedenstad skyter rett i blokka etter et innlegg. Kapteinen prøver seg på volley, men Oppsal-forsvaret kaster seg foran i egen boks.
    38'
    Emil Christian Horn slurver i det vertene skal spille seg ut. Vålerenga prøver å straffe hjemmelaget umiddelbart, men backen kommer seg på rett side igjen.
    39'
    Yazdani Unis Dalmacio Kamara jaget en ball hent inn til keeper Storevik.
    41'
    Vålerenga viser frem litt elegant småspill ute til venstre.
    42'
    Ambina leter etter Jones El-Abdellaoui i bakrom, men ballen spretter inn til Lihaug som har hatt det rolig de siste minuttene.
    43'
    Oppsal vinner et frispark på midten. Det skal slås langt.
    43'
    Svakt slått forbi alt og alle.
    43'
    Tas kort før Vålerenga mister ballen.
    44'
    Tut, tut, tut fra Brænvang! Slår en deilig luke på Ambina dypt inne på egen halvdel.
    45'
    Aktive Jones El-Abdellaoui legges i bakken i boksen, dommeren peker ikke på straffemerket.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Lagene går i garderoben på stillingen 0-1! Begge lag er nok relativt fornøyde med omgangen. Vålerenga har vært det klart beste laget. Den første halvtimen ble det rullet opp sjanse på sjanse, men en solid Lihaug holdt unna en rekke ganger i buret til Oppsal. Etter 25 minutter fikk Vålerenga hull på den berømte nullen som Oppsal ønsket å beholde lengst mulig. Scoringen kom etter Riisnæs fant Thorvaldsen foran mål, men kanten avsluttet rett på Lihaug. På returen var en av omgangens beste spillere Jones El-Abdellaoui først fremme for å banke ballen opp i nettaket. Etter scoringen fortsatte Vålerenga å dominere uten at de alt for store sjansene kom. Det gjør at det står 0-1 med 45 ordinære minutter igjen å spille.
    2. omgang
    45'
    Oppsal triller i gang de siste 45 minuttene.
    45'
    Spillerbytte - Oppsal
    Inn: Tin August Nguyen
    Ut: Matarr Sarr
    Vi får satse på at gode Sarr har gjort Hedenstad sliten slik at Nguyen kan vise frem sitt gode tempo.
    45'
    Skal Oppsal klare å skape litt mer i denne 2. omgangen?
    46'
    Matheo Minh-Khang Hoang med en god sjanse for Oppsal! Backen viser frem sin hurtighet som gjør at han bryter gjennom forsvaret til Vålerenga. Fra fem meter blåser han den over fra noe spiss vinkel. Der kan det stå 1-1. Det er akkurat en slik sjanse Oppsal har ventet på.
    48'
    Vålerenga med et skikkelig stormløp mot målet til Lihuag! En ball slås i bakrom inn mot Jones El-Abdellaoui. Han stormer inn i boksen til vertene før han avslutter fra spiss vinkel. Lihaug varter opp med en god benparade!
    48'
    Vålerenga skyter i blokka gang på gang etter en godt slått corner. Kaos foran målet til Lihaug.
    49'
    Vålerenga vinner et frispark på 25 meter.
    50'
    Oppsal 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Vegar Hedenstad
    Hedenstad banker frisparket i mål! Frisparket slås hardt mot mål, men den skal Lihaug holde unna. Sisteskansen slår den via egen stolpe før ballen ligger i garnet. Uheldig.
    50'
    Synd for Oppsal den der.
    51'
    Offside for Oppsal
    52'
    Tas kort.
    52'
    Gult kort til Oppsal
    Kalle Aase Roba
    Kapteinen kliner til i en duell på midten. Kort og ikke minst et frispark.
    52'
    Tas kort.
    53'
    Så blir det temperatur på midten. Det er Stian Sjøvold som er forbanna etter et Kebba Lamin henger på ryggen til midtbanespilleren. Det er for øvrig gøy å se at Sjøvold leverer en såpass god kamp som i dag. Det er virkelig en spiller å se opp for i tiden fremover.
    54'
    Spissen Yaz Kamara er kapabel til å score mot hvem som helst. Foreløpig har han vært anonym.
    55'
    Mats Brændvang jobber til daglig som lærer på Ullevaal skole. Han har ikke hatt like god kontroll ute på banen her som han hadde på sin bacheloroppgave som det fremdeles stinker A av. Dog er han en av de bedre for Oppsal her i dag.
    59'
    Hjørnespark til Vålerenga
    59'
    Oppsal 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Aleksander Hammer Kjelsen
    Vålerenga krangler inn 3-0 etter en god corner. Ballen spretter litt frem og tilbake i boksen før det er Kjelsen som får æren av å stange den inn. Da står det 3-0 på Trasop.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Petter Strand
    Ut: Magnus Riisnæs
    61'
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Martin Kreuzriegler
    61'
    Inn: Elias Hagen
    Ut: Fidel Brice Ambina
    Vålerenga gjør tre bytter etter timen.
    61'
    Inn: Florind Lokaj
    Ut: Musa Sanyang
    64'
    Inn: Adel Touhami
    Ut: Emil Christian Horn
    64'
    Inn: Mathias Øfsti Bråten
    Ut: Ebrima Jammeh
    Oppsal svarer like så greit med tre bytter dem også.
    64'
    Begge lag gjør en rekke bytter!
    64'
    Juklerød vinner et frispark på venstrebacken.
    64'
    Tas kort.
    65'
    Oppsal vinner et hjørnespark.
    66'
    Vålerenga får den unna.
    66'
    Elias Hagen stanger unna på første stolpe.
    67'
    Tin August Nguyen
    Innbytteren havner i dommerens bok etter at han holder igjen Hedenstad på vei fremover.
    68'
    Oppsal klarer seg langt bedre i dag enn i 2011. Da vant Vålerenga hele 11-1 i samme turnering som i dag.
    69'
    Lihaug slår en ball ut til corner etter at Jones El-Abdellaoui prøver å overliste keeperen.
    70'
    Nok en kanonade mot Oppsal-buret etter en corner. Det er nesten utrolig at Strand ikke setter den på bakre.
    70'
    Inn: Obasi Onyebuchi
    Ut: Filip Thorvaldsen
    71'
    Vålerenga vinner nok en corner. Denne gangen fra motsatt side etter at lihaug vipper ballen over mål etter et innlegg.
    72'
    Ballen klareres på første stolpe. Kast til Vålerenga høyt i banen.
    72'
    Jones El-Abdellaoui har virkelig levert en god søknad om mer spilletid i OBOS-ligaen. Kantspilleren har vært livlig i dag. Han hadde også to mål for Vålerenga 2 sist mot Strømmen.
    73'
    Vålerenga jakter scoring nummer fire med kvarteret igjen å spille. Det må sies at Vålerenga har gjort en profesjonell og solid opptreden i denne Oslo-øst duellen.
    74'
    Hagen prøver å tråkle seg gjennom, men det lykkes ikke.
    76'
    Vertene gjør klar for flere bytter. Sander Ørnlund Pedersen ser ut som den heldige.
    76'
    Lihaug er ute å briljerer som en sweeper! Vakkert keeperspill.
    77'
    Vålerenga triller ball i laget for øyeblikket. Hjemmelaget blir løpende mye mellom.
    78'
    Inn: Sander Ørnlund Pedersen
    Ut: Yazdani Unis Dalmacio Kamara
    Den lokale gutten får sin debut! Gratulerer så meget!
    78'
    Inn: Adrian Kurd Rønning
    Ut: Vegar Hedenstad
    Den tidligere Bækkelaget-spilleren skal inn for gjestene.
    79'
    Får vi flere scoringer med 10 minutter igjen på tavla?
    82'
    Lihaug måker en ball ut av banen med stort press fra Mees Rijks.
    83'
    Vålerenga prøver nok en gang å tråkle seg gjennom forsvaret til Oppsal. Den gang ei!
    84'
    Oppsal 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Mees Rijks
    Målgivende: Jones El-Abdellaoui
    Mees Rijks setter inn 4-0 for Vålerenga! Vålerenga bryter på midten ved Elias Hagen. Han spiller opp til Strand i mellomrommet som har orientert seg godt. Det gjør at han umiddelbart finner Jones El-Abdellaoui ute til høyre. Han finner Rijks i boksen som bredsider inn 4-0. Pent angrep for gjestene!
    85'
    Får vi et trøstemål fra Oppsal?
    86'
    Oppsal vinner et frispark i glimrende posisjon på 23 meter.
    88'
    Ballen treffer Hagen i muren før den spretter ut til en corner.
    88'
    Nathan Fasika Idumba stanger unna!
    89'
    Hjemmefansen har tent opp det siste som er av bluss i regnværet som har kommet til Oppsal.
    90'+1
    Sebastian Jakobsen Lihaug kåres av en lokal jury til hjemmelagets beste. For gjestene er det umulig å unngå Jones El-Abdellaoui!