1-1
1-2
2-2
2-5
Supporterfordeling på VG
1 291
1 366
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertlig velkommen til andre runde av cupen og oppgjøret mellom 2. divisjonslaget FK Eik Tønsberg og Fredrikstad!
    FK EIk Tønsberg er nyopprykkede av året og har kommet helt greit i gang i 2. divisjon. En seier og to uavgjort er fasit så langt. Seieren kom mandag da Viking 2 ble slått 4-3 her på Gressbanen.
    Fredrikstad kommer for øvrig også fra fersk kamp Viking, men da selvsagt førstelaget. Gjengen fra plankebyen fikk med seg 1-1 og et sterkt poeng i Stavanger på søndag. Dermed står Fredrikstad med 1-2-1 på sine fire første kamper i årets Eliteserie.
    I første runde av cupen hadde FK Eik Tønsberg få problemer med byrival Flint. Kveldens hjemmelag feide over den brysomme naboen med solide 6-0. Fredrikstad på sin side var enda et par hakk vassere da de maltrakterte Drøbak-Frogn med hele 10-0.
    Selv om det er en ganske fersk klubb, etter sammenslåingen av FK Tønsberg og Eik Tønsberg, har hjemmelaget en solid skalp i cupbeltet. Vi skal nemlig ikke mer enn året tilbake da Sandefjord måtte reise slukøret hjem herfra etter å ha tapt på straffer.
    Litt overraskende er det at FK Eik Tønsberg har plassert Stian Semb Aasmundsen på benken. Treningsgrunnlaget er imidlertid ikke det aller beste for den tidligere Mjøndalen- og Kristiansund-spilleren som egentlig hadde lagt opp, men ble lurt tilbake til enda et comeback i Tønsberg. På benken sitter også tidligere Sandefjord-spiller Christer Reppesgård Hansen. Eik-trener Kjetil Kristoffersen har for øvrig uttalt at denne kampen er en ren bonus. Det er selvsagt serien som gjelder!
    Fredrikstad stiller lignende det det gjorde i første runde mot Drøbak-Frogn, men med et par forsterkninger. Blant annet er Morten Bjørlo og Maxwell Woledzi inne fra start.
    Meget fine fotballforhold i Tønsberg i aften. Dagen startet riktignok med regn, men nå er det sol fra en ganske så blå himmel. 7-8 grader i luften og fin vårstemning inn mot avspark.
    Nærmer oss raskt avspark og da er det kun en ting som gjelder i Tønsberg. Selvsagt klinkes det til med Jahn Teigen og Optimist. Trengs ingen hymne når byens store sønn har den i katalogen.
    Kampen har startet
    0'
    Fredrikstad tar avspark.
    0'
    Eik vinner et kast noen meter inne på Fredrikstad sin halvdel. Holder til å flytte opp det tunge skytset det.
    1'
    Ballen pælmes langt, men Fredrikstad er sterkest i duellene.
    1'
    Fredrikstad kan kontre, men det stopper med Hendriksson. Ender med støttepasning.
    2'
    Myrbakk går i bakken ved midstreken og hjemmefansen roper på frispark. Dommer er ikke enig.
    4'
    Mye balltrilling på Fredrikstad fra start her. Tempoet er dog så som så.
    4'
    Begby vipper inn fra kant. Den er for lang og Woods kan klarere for Eik på motsatt side.
    5'
    Fredrikstad jobber seg oppover langs høyrekanten ved hjelp av et par kast.
    7'
    Nære at Sørløkk får ballen opp på tribunetaket. Den yngre garde gisper, men puster ut da ballen ikke har nok fart. Kysser bare taket før den kommer ned igjen.
    7'
    Danielsen med en fin inngripen når Fredrikstad er nære ved å tre seg gjennom. Får klarert til corner i siste liten.
    8'
    Får to sjanser, men begge ender i blokka.
    8'
    Stor sjanse for Fredrikstad! Sørløkk setter fart ute til høyre og krangler seg inn i boksen. Deretter femogførr ut til Hendriksson som kan avslutte fra fem meter. Får ikke rent treff og Priis Jørgensen kan parere.
    10'
    Kjelsrud Johansen rager høyest i Eik-feltet, men akkurat ikke høyt nok. Ballen sklir av pannebrasken og over kortlinjen.
    11'
    Eik tester et par lange baller og vinner første duell, men Fredrikstad er på den klassiske andreballen.
    12'
    Myrbakk skaffer Eik frispark i meget fin innleggsposisjon. På høyde med tuppen av feltet, ute i venstre korridor.
    12'
    Det ropes på straffe! Anders Nygaard får headet på bakre og ballen stopper i en Fredrikstad-spiller. Hjemmelaget er klinkende klare på at det skal være straffe for en hands. Dommer og Fredrikstad er ikke enige. Da spilles det videre.
    12'
    Woledzi går for gull når han fanger ball i returrommet. Blåser kula langt, langt over på en slags halvvolley.
    14'
    Centimetere unna for Eik! Myrbakk gjør en glimrende jobb der han vinner ball offensivt før han drar seg ned til kortlinja. Deretter lavt inn foran mellom stopper og keeper, men Thomas Nygaard er halvsekundet for sent ute. Kunne bare spasert inn i åpen kasse der!
    15'
    Eik kommer på en ny offensiv, men Gunnerød treffer ikke med innlegget fra høyre. Hjemmelaget er definitivt mer med nå!
    17'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Eik Tønsberg 0 - 1 Fredrikstad
    Mål: Brandur Hendriksson
    Danielsen snubler nærmest ballen i eget mål! Fredrikstad kontrer og det er en motorvei åpen for Begby. Han fosser inn i boksen og slår lavt på tvers. Der skal Danielsen bare klare, men han sleiver på komisk vis før han mister balansen og drar meg seg kula inn i eget nett. Mulig at Hendriksson rakk å få en fot på den før den endte i garnet. Uansett er gjestene i ledelsen!
    18'
    Uhyre nære 2-0! Fredrikstad rett i angrep og Hendriksson bør sette ballen i nett! Serveres perfekt på straffemerket der han står ensom, men så blir det avslutning langt utenfor.
    20'
    Inn fra dypet og helt til keeper Jenssen.
    20'
    Hellum Andersen får ballen i mellomrommet og kan avansere frem til boksen. Blir for uselvisk der han søker Myrbakk med en stikker fremfor å fyre selv. Fredrikstad bryter.
    22'
    Hendriksson trekker av fra rundt 20 meter. Legger inn duppen for sent og ballen går to solide meter over.
    22'
    Midtgarden tverrvender i boksen! Eik vinner noen dueller og til slutt kan veteranen trekke av. Oppofrende blokk av Skaret og ballen spretter ut til corner. Den hadde en god retning!
    23'
    Keeper fanger.
    24'
    Hjørnespark til FK Eik Tønsberg
    25'
    Mål for FK Eik Tønsberg!
    FK Eik Tønsberg 1 - 1 Fredrikstad
    Mål: Harald Danielsen
    Målgivende: Benjamin Hellum Andersen
    Ballen styres inn ved første stolpe og det er Danielsen som rydder opp i egen feil! Glimrende slått corner som kommer knallhardt på første. Der går Danielsen seirende ut av kampen når han får en hårtust på kula! Den smakte nok meget godt for stopperen som ikek var særlig heldig på baklengsmålet!
    25'
    Fredrikstad spiller Eik veldig lave nå, men hjemmelaget ligger fint i en klassisk ramme.
    28'
    Fortsatt Fredrikstad som triller balle på Eik sin halvdel. Fremdriften er fraværende.
    29'
    Kjelsrud Johansen trekker ned til kortlinja for et innlegg. Midtgarden beiner unna.
    30'
    Det blir en stuss før Skaret må kjempe for en corner på motsatt side.
    30'
    Lavt mot første. Der får Wood klarert for Eik.
    30'
    Se på Midtgarden, da! Stopperen kjører en rolig vending som bakerste mann før han legger på sprang langs sidelinjen. Passerer Begby lett som bare det før han svinger strålende inn på bakre. Kun en veldig lang fot fra Metcalfe hindrer at Myrbakk kan sette kula i nettet!
    32'
    Gult kort til FK Eik Tønsberg
    Benjamin Hellum Andersen
    Stopper en overgang når han feier Sørløkk overende.
    32'
    Kort ut til Rafn.
    33'
    Eik står stadig relativt godt i de bakre rekker. Har funnet bedre ut av Fredrikstad sin offensiv nå.
    34'
    Thomas Nygaard søker Myrbakk i bakrom, men Metcalfe viser at han også har et bra tempo i føttene.
    35'
    Begby er smått oppgitt over ballhenterne som er mer opptatt av å slikke sol enn å hente kule. Da går det noen ekstra sekunder og et raskt kast er utelukket.
    36'
    Kjempesjanse for Kjelsrud Johansen og Fredrikstad! Spissen havner i drømmeposisjon når det serveres fra kant og han er helt ensom på seks meter. Makter imidlertid ikke å sette ballen innenfor ramma.
    37'
    Priis Jørgensen måker ballen langt opp mot Myrbakk, og spissen er først på ballen, men får ikke kontroll før Skaret er i kroppen. Skjermes ut til utspill for Fredrikstad.
    39'
    Danielsen får et viktig hode på ballen når Fredrikstad kommer til nok et innlegg. Kjelsrud Johanesn jakter i feltet.
    39'
    Gjestene får frispark omtrent ved hjørneflagget til høyre.
    40'
    Lavt inn i feltet der det klareres.
    40'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Eik Tønsberg 1 - 2 Fredrikstad
    Mål: Patrick Metcalfe
    Målgivende: Henrik Kjelsrud Johansen
    Metcalfe plasserer ballen opp i krysset! Fredrikstad lemper inn i feltet på ny og på bakre vinner Kjelsrud Johansen duellen. Han styrer ned til Metcalfe som får stå merkelig alene på femmeteren. Da er det bare å sette ut en rolig bredside.
    40'
    Bjørlo fanger på kanten av feltet, men setter ikke skuddfinten. Eik får klarert.
    42'
    Gjestene er i igjen i gang med trilling av ball offensivt.
    43'
    Storscorer Myrbakk jakter i feltet og kan trekker av på en ball som kommer med snø på, men han mister fotfestet og ender selv i bakken. Ballen ruller over kortlinjen.
    44'
    Inn i feltet der Midtgarden header unna for Eik.
    44'
    Pause
    45'
    Vi er halvveis i Tønsberg og Fredrikstad har en fortjent ledelse. Gjestene har styrt det meste av spillet og kommet til spesielt mange innlegg, og flere av de har endt med store sjanser. Tok også oppsrikftsmessig ledelsen før Eik utlignet på en corner, men Fredrikstad og Metcalfe slo tilbake like før hvilen. Vi håper på enda mer underholdning i andre omgang!
    2. omgang
    45'
    Myrbakk og Eik tar avspark.
    45'
    Spillerbytte - FK Eik Tønsberg
    Inn: Stian Aasmundsen
    Ut: Benjamin Hellum Andersen
    45'
    Nære en fin sjanse, evetuellt straffe, for Myrbakk! Thomas Nygaard vipper gjennom og spissen jakter, men når akkurat ikek frem foran keeper. Ser ut til å trekke seg litt der også.
    46'
    Kan melde at Sandefjord-sjef, Espen Bugge, er på plass på tribunen. De møter som kjent Fredrikstad i Eliteserien til søndag. Bugge er ikke skremt av det han har sett så langt.
    48'
    Har Østfold tatt med seg folk til å jobbe i kiosken da? Her kommer det faktisk tilskuere med pølse i vaffel. Slikt spiser vi da ikke her i Vestfold!
    48'
    Utrolig miss fra Kjelsrud Johansen! Bjørlo serverer på gullfat der han driller seg inn i feltet fra kant. Deretter perfekt pasning inn foran og målet er åpent for Kjelsrud Johansen, men han klarer på et vis å styre den utenfor!
    49'
    Eik kan kontre og komme tre mot tre, men så er pasningen fra Muhle for upresis. Da forsvinner sjansen.
    50'
    Mål for FK Eik Tønsberg!
    FK Eik Tønsberg 2 - 2 Fredrikstad
    Mål: Julius Myrbakk
    Målgivende: Thomas Nygaard
    Myrbakk er sikker alene med keeper! Eik bryter høyt og da går det lynhurtig! Nygaard sender en perfekt stikker til Myrbakk som bare kan storme inn i feltet. Han dundrer ballen forbi keeper og vi er like langt i Tønsberg!
    51'
    Da er vi tilbake der vi var store deler av første omgang. Fredrikstad triller ball rundt på Eik sin halvdel.
    54'
    Kjapt og kort ved midtstreken.
    54'
    Kaos i Eik sitt felt! Både Segberg og Sørløkk drar den ene skuddfinten etter den andre i søken på en åpning. Den finner de aldri og Eik får klarert.
    56'
    Gult kort til FK Eik Tønsberg
    Julian Lerato Gunnerød
    Kommer sent inn og spenner ben på Bjørlo.
    56'
    Frispar i interessant posisjon for Fredrikstad. Litt til venstre for midten, rundt 25 meter fra mål. Kan absolutt fyres herfra!
    57'
    Frispark
    57'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Eik Tønsberg 2 - 3 Fredrikstad
    Mål: Brandur Hendriksson
    Hendriksson varter opp med en frisparkperle! Stiller seg bredbent før han tar sats og lapper til med en frekk dupp. Over muren og inn i krysset. Priss Jørgensen når aldri bort.
    57'
    Da trekkes blussen av blant bortefansen. Et godt følge som har tatt turen over fjorden.
    58'
    Gunnerød jakter på bakre! Et innlegg fra venstre stusses i feltet og Gunnerød får et touch ved bakre stolpe. Jenssen er imidlertid med og får fanget kula.
    59'
    Begby legger Muhle i bakken og Eik får frispark ute i høyre korridor. Her skal det svinges inn i feltet.
    60'
    Legges på bakre der Roberg vinner duellen. Inn mot Myrbakk, men han får ikke kontroll før ballen spretter over kortlinjen.
    60'
    Bjørlo klemmer til på halvvolley idet han skjærer inn i feltet. Klarer ikke å overrakse Priis Jørgensen og keeper holder.
    62'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Jeppe Kjær
    Ut: Sondre Sørløkk
    62'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    62'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Júliús Magnússon
    Ut: Morten Bjørlo
    62'
    Fredrikstad bytter spisspar og med Aga og Kjær skal det være enda litt mer kvalitet i de fremste rekkene.
    63'
    Både spillere og trenere hos Eik, og sågar også hjemmefansen, mener dommeren har litt for røde briller. Klager på et par situasjoner der dommer har latt spillet gå og ikke gitt hjemmelaget frispark. Mange følelser i sving!
    64'
    Lemper langt opp og det stusses videre før Fredrikstad tar over.
    65'
    Myrbakk jobber iherdig i ryggen på Woledzi. Ender med frispark for gjestene ved eget hjørneflagg.
    66'
    Langt opp i banen. Eik vinner duellen.
    66'
    Nok en gang er Woledzi hardt presset ved eget hjørneflagg. Denne gangen kommer han unna med utspill fra mål.
    68'
    Priis Jørgensen må langt ut på egen halvdel for å klarere. Rekker akkurat ballen foran Aga.
    69'
    Eik jobber unna nok et Fredrikstad-innlegg.
    70'
    Småspill fra Fredrikstad før det stikkes mot Kjær, men han er på vei i møte. Missforståelse og ballen suser over kortlinjen.
    71'
    Eieiei, Skaret og Thomas Nygaard smeller sammen i midtsirkelen. Hode mot hode og begge tar telling. Dommer vinker umiddelbart inn helsepersonell.
    72'
    Thomas Nygaard er oppe igjen og ser ut til å klarere seg selv for mer spill. Skaret sitter stadig nede.
    73'
    Der er også Skaret på bena og han er klar for mer spill. De to duellantene har en liten passiar med et smil før de løper innpå igjen.
    74'
    Aga kommer på skudd fra kanten av feltet. Grei jobb for keeper.
    74'
    Skaret har sin fulle hyre med å holde Myrbakk unna når det lempes i bakrom. Stopperen får gitt inn til keeper.
    75'
    Klareres ved første stolpe.
    76'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Eik Tønsberg 2 - 4 Fredrikstad
    Mål: Júliús Magnússon
    Målgivende: Erlend Segberg
    Magnusson hamrer en markkryper inn i kroken! Det hele starter med en leken Hendriksson langs kortlinjen der han varter opp med en lekker tofotsdragning mellom to mann. Deretter ut til Segberg som bare å pirker videre til Magnusson som er distinkt fra åtte meter.
    77'
    Eik får frispark i meget god posisjon. Nesten midt i banen, 20 meter fra mål.
    79'
    Dunker ballen rett i muren. Meget dårlig forsøk.
    79'
    Eik kjemper ballen inn i feltet, men det er lite presisjon på innleggene.
    80'
    2830 tilskuere. Det er et fint antall.
    80'
    Langt opp mot Magnusson som ikke får gjort annet enn å følge ballen over kortlinjen.
    80'
    Gult kort til FK Eik Tønsberg
    Erik Midtgarden
    Stort klarere enn det blir det ikke. River omtrent drakten av en Kjær som skal sette i gang kontring. Fredrikstad ville kommet to mot en der.
    81'
    Dytter sideveis ved midstreken.
    82'
    Begge lag skal gjøre noen bytter her nå. Er nok flere som tar sikte på seriekamper til helgen.
    83'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Eik Tønsberg 2 - 5 Fredrikstad
    Mål: Jeppe Kjær
    Målgivende: Brandur Hendriksson
    Kjær bøyer ballen bort i nettveggen! Hendriksson trer perfekt gjennom til Kjær som plutselig er ensom i feltet. Litt skrått hold, men avslutningen er det kvalitet over!
    83'
    Spillerbytte - FK Eik Tønsberg
    Inn: Jørgen Sannes
    Ut: Scott Philip Woods
    84'
    Spillerbytte - FK Eik Tønsberg
    Inn: Danilo dos Santos Jonker
    Ut: Erik Muhle
    84'
    Spillerbytte - FK Eik Tønsberg
    Inn: Christer Reppesgård Hansen
    Ut: Vemund Skar Roberg
    84'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Oscar Jansson
    Ut: Maxwell Woledzi
    84'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Elias Johnsson Solberg
    Ut: Brandur Hendriksson
    85'
    Lempes langt, men Eik får aldri tak i ballen.
    85'
    Fredrikstad har meget god kontroll på det hele nå. Skal bare styre inn og avansere videre til neste runde.
    86'
    Stadig triller gjestene ballen rundt på Eik sin halvdel. Lar klokken gjøre jobben, og det er lett når presset er halvhjertet.
    88'
    Dunker langt. Skaret dominerer luftrommet.
    88'
    Spillerbytte - FK Eik Tønsberg
    Inn: Lars Magnus Takvam
    Ut: Julius Myrbakk
    89'
    Slår en lang støttepasning.
    90'+1
    Aga prøver å rykke seg løs, men Midtgarden henger på og får en fot på ball.
    90'+1
    Kort variant før Kjær får tilbake på kanten av feltet. Dansken feier så ballen langt over mål.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her