Author avatar

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne dekningen av Brighton mot Manchester City i Premier League!
    Erling Braut Haaland er ikke med i troppen grunnet en skade. Oscar Bobb er på benken.
    Manchester City vil med seier være bare ett poeng bak serieleder Arsenal. I tillegg har de enda en kamp til gode på London-klubben. Med andre ord har Pep Guardiolas gutter alt i egne hender i sesongavslutningen.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Hei Håkon..har Brighton slått City før på hjemmebane?
    Brighton vant 3-2 mot Manchester City i 2021. Og 2-1 i 1989, har jeg fått opplyst av en tipser :)
    Antall stemmer: 3160
    Russ Cook - også kjent som "the hardest geezer" - er på plass her i Brighton i dag. Så ham i presselosjen i sted også. Han er den første som har løpt Afrika på langs, en bragd han fullførte for noen uker siden.
    Bjarne Bjørnstad
    Hvorfor spiller ikke Haaland?
    Haaland har en liten skade. Det sies den ikke er for alvorlig, men kampen i dag kommer for tidlig.
    Slik ser vår utsikt ut på Amex Stadium i kveld. Full kontroll!
    Kampen har startet
    Sjanse for Brighton! De knabber ballen fra Foden, men avslutningen til Welbeck blir for lett for Edersen.
    2'
    Brighton ypper seg i starten her. City har mye ball, men får ikke ha den i fred.
    5'
    Flyr en måke under stadiontaket nå. Brighton lever opp til kallenavnet sitt, the Seagulls.
    6'
    Jason Steele er under et visst press fra Alvarez, men Brighton-keeperen og resten av forsvaret beholder roen og spiller seg elegant ut.
    7'
    Mye balltrilling fra City nå.
    8'
    Men Brighton er fryktelig modige når de spiller seg ut bakfra - uansett hva. Manager de Zerbi insisterer på det, og så langt gjør de det godt.
    11'
    Fansen raser når Kevin De Bruyne får et frispark. Godt City-press vinner ballen, men Brighton er ikke mye dårligere i de første millisekundene etter de mister ball.
    12'
    Nesten for Aké! Frisparket fra Foden er godt slått mot bakre stolpe, men den nederlandske forsvareren kommer ikke nok over ballen.
    14'
    Mål for Manchester City!
    Brighton 0 - 1 Manchester City
    Mål: Kevin De Bruyne
    Målgivende: Kyle Walker
    Lekkert angrep, lekker scoring! Foden spiller en fin pasning gjennom til Kyle Walker, og hvem stuper inn i feltet? De Bruyne, som treffer nydelig på stupheadingen sin. 1-0 til gjestene! Foto: Reuters
    17'
    Den flyvende belgier, Kevin De Bruyne. Rett og slett en nydelig scoring!
    18'
    Brighton går rett i angrep og får en corner. Lewis Dunk er først på den, header på mål - men Ederson redder. God sjanse!
    19'
    Like utenfor fra Alvarez! City kontrer og Kovacic spiller gjennom til argentineren. Han går for gull, men avslutningen fra spiss vinkel går utenfor.
    19'
    Morsom kamp her akkurat nå!
    20'
    Kevin De Bruynes første ligascoring med hodet, det der. Etter 67 med andre kroppsdeler (primært føttene, får vi anta). Og for en måte å gjøre det på!
    22'
    De Bruyne igjen! Fører ballen i fint driv og går på skudd, men det blokkeres ut til corner. "Ååå, Kevin De Bruyne" runger fra gjestene.
    23'
    Corneren nikkes unna og Alvarez fyrer av på returen, men høster kun ironisk applaus fra hjemmefansen.
    23'
    Foden drar på dribletokt, mange husker kanskje hans enorme soloscoring her for et par sesonger siden, og går i bakken. Får frispark like utenfor feltet.
    24'
    Brighton 0 - 2 Manchester City
    Mål: Phil Foden
    Phil Foden dobler! Frisparket hans går via muren og finter ut Steele. Fansen er utrolig misfornøyd med at det ble frispark i det hele tatt, og roper "cheats, cheats, cheats" og ord som ikke egner seg på trykk. Uansett: Nå har City god kontroll! Foto: Reuters
    25'
    Var det riktig å gi frispark i utgangspunktet?
    Ja, korrekt dømt!
    29%
    Nei, nei, nei.
    71%
    Antall stemmer: 3298
    Foden mister ballen og lager frispark.
    28'
    Regner godt her i Brighton nå. Trommer på taket rett over meg.
    30'
    Edvard
    City fan, og det er overhodet ikkje frispark. Eg tar det eg får likevel.
    Kommer til å bli diskutert, den der.
    Brighton 0 - 3 Manchester City
    DER STRAFFER DET SEG! Brighton er modige når det funker, og så ser det helt håpløst ut når det ikke gjør det. Etter småspill i sekstenmeteren får de et brudd mot seg og der er Phil Foden igjen. Triller ballen inn i hjørnet, og den kan Brighton takke seg selv for. Foto: Reuters
    32'
    Gult kort til Brighton
    Joel Veltman
    Veltman taper en duell mot Foden, lager frispark og banker bort ballen i frustrasjon. Belønnes med gult kort.
    35'
    Brighton nyter litt tid med ballen nå.
    38'
    Welbeck vinkes av for offside.
    39'
    Guardiola prøver å dempe en høy ball. Hadde han lykkes, ville det blitt et viralt klipp. Men det går ikke spesielt bra, og han får heller litt ironisk jubel.
    41'
    Begge lag tenker nok på å komme seg inn til pause på status quo og omorganisere litt. For Brightons del handler det om å begrense skadene litt.
    44'
    De Bruyne skyter via en forsvarer og til corner.
    45'
    Corneren klareres, men City biter seg fast og beholder ballen i laget.
    45'
    Tre minutter lagt til, forresten. Ikke skjedd noe de siste par minuttene.
    45'+3
    Pause
    Null Haaland og null problem for Manchester City, som regelrett rundspiller Brighton i denne førsteomgangen.
    Trykk på "Tabell" for å se ståa i ligaen akkurat nå: City er poenget bak Arsenal om dette står seg, men har én kamp til gode.
    Spurs er vel den vanskeligste kampen City har Jens?
    Ja, det vil jeg si! Nottingham borte på søndag - etter bare et par døgn hvile, og det sinnet Nottingham åpenbart føler etter hva som skjedde for dem i helgen - blir også interessant. Så skal det sies: Spurs borte er en marerittmotstander for Guardiolas City. De scorer ikke engang mål der, nesten.
    Arve
    Må ikke glemme at City slo Spurs borte fortjent tidligere denne sesongen.
    Jepp. Var ikke det aller første gang Guardiolas City faktisk scoret borte mot dem? Fin å ha med seg den.
    Fodens 50. og 51. ligamål, for øvrig. Han er 23 år og spiller på midtbanen!
    2. omgang
    Annenomgang er i gang!
    46'
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Odeluga Offiah
    Ut: Joel Veltman
    46'
    Inn: Simon Adingra
    Ut: Adam Lallana
    46'
    Brighton går i angrep umiddelbart, der Gross går i bakken i duell med Rodri innefor sekstenmeteren, men dommeren vinker spillet videre!
    47'
    Reprisen viser jo at Rodri river tyskeren i armen, ingen tvil om det!
    47'
    Knut
    Bobb burde vel ha mulighet til å komme på om city øker til 0-4?
    Er jo lov å håpe det! Tipper han får sjansen i løpet av kvelden :)
    Brighton har mest ball i åpningen av annenomgang.
    50'
    Fine kombinasjoner hos City, men så stoppes Foden i skuddøyeblikket.
    50'
    City får et frispark i venstre korridor. De Bruyne og Foden står klar.
    52'
    Bra slått! En Brighton-spiller klarerer ut til corner.
    52'
    Hjørnespark til Manchester City
    52'
    Rodri vinner hodeduellen og header tilbake inn i feltet, men der står det en Brighton-spiller som får klarert ut.
    53'
    Ederson kaster seg over ballen rett foran Joao Pedro. Deretter kommer flagget opp.
    53'
    Rodri spiller bort ballen foran egen sekstenmeter, men Brighton finner ingen gode pasningsalternativer og ender opp med å spille tilbake til eget forsvar.
    55'
    Inn: Igor
    Ut: Jakub Moder
    57'
    Adingra skyter ballen i hånden på Ake. Inntil kroppen og corner, mener dommeren
    57'
    Hjørnespark til Brighton
    57'
    Van Hecke header ballen til værs. Ederson er ute og snapper.
    58'
    Igjen mister Brighton ballen i farlig posisjon, og Alvarez får skutt fra sekstenmeterstreken. Steele gir en skummel retur, men rekker å kaste seg over ballen.
    58'
    60'
    Kort slått corner.
    60'
    Alvarez prøver seg enda en gang - denne gangen fra kanten - men skuddet dupper like over mål.
    60'
    Joao Pedro løper i offside igjen.
    61'
    Brighton 0 - 4 Manchester City
    Mål: Julian Alvarez
    Der sitter scoringen for Alvarez, men Brighton vil ha frispark! City kommer to mot én etter et langt utspark av Ederson. Walker mister ballen først, men takler den tilbake i duell med Steele. Deretter får Alvarez en enkel jobb med å pirke kula i det åpne målet.
    62'
    Scoringen blir stående. Antar at Brighton-spillerne mente at Steele burde hatt frispark da Walker taklet til seg ballen. Ble jo et lite sammenstøt der.
    64'
    Brighton fosser i angrep, men Gvardiol viser mesterlig forsvarsspill og hindrer en stor mulighet.
    65'
    Foden får seg en trøkk i duell med van Hecke, men tomålsscoreren kommer seg raskt på beina.
    66'
    Igjen angriper City ved Walker, men backen blir litt ubesluttsom og da får Brighton avverget.
    67'
    Matheus Nunes skal inn for City. Får instruksjoner av Pep Guardiola nå, portugiseren.
    68'
    Igjen vil Brighton ha straffe! Det er Joao Pedro som deiser i bakken i duell med Gvardiol, men han får ingenting. Igjen er det tydelig kontakt, men VAR griper tilsynelatende ikke inn.
    70'
    Gvardiol løper inn i beina på Pedro, så det hadde ikke vært feil å dømme på den, synes jeg.
    70'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Matheus Nunes
    Ut: Kevin De Bruyne
    72'
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Phil Foden
    72'
    City angriper langs venstrekanten, men Gvardiols innlegg fanges av Steele.
    74'
    Inn: Mark O'Mahony
    Ut: Danny Welbeck
    75'
    Carlos Baleba
    Holder igjen en City-spiller.
    77'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Bernardo Silva
    78'
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: Kyle Walker
    79'
    Inn: Rico Lewis
    Ut: Rodri
    79'
    Da har City gjort sine fem bytter. Det betyr at det ikke blir noen minutter på Oscar Bobb i kveld.
    79'
    Barco slår et innlegg rett ut over dødlinjen. Har vært litt den dagen for Brighton i kveld.
    81'
    Brighton fortsetter å jage en redusering, men de sliter med å komme seg til sjanser.
    84'
    Pedro brenner en gigantisk sjanse! Det er Igor som slår flatt inn til Pedro ved femmeteren. Han skal bare styre ballen i mål, men setter den utenfor. Vanskelig å komme nærmere enn det!
    86'
    Dette har utviklet seg til en ren transportetappe for City.
    88'
    Minimum fem minutter legges til.
    90'
    Ironisk jubel når Brighton får et frispark av dommeren.
    90'+1
    Frisparket lander bak i feltet hos Adingra, men han får ikke til noen god avslutning. Utspark for Ederson.