Supporterfordeling på VG
191
505
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen til livedekning av oppgjøret mellom Bærum og Stabæk i den andre runden av NM 2024!
    Bærum kom seg videre til andre runde i NM etter å ha slått Ullern 2-0 borte i første runde. I fjor kom de helt til runde tre, og slo ut både Asker og Skeid før det sa stopp hjemme mot HamKam. Sesongen i fjor endte også med nedrykk fra 2. - til 3.-divisjon, men i år har de startet sesongen meget bra! De leder sin avdeling med tre seire på tre mulige, og inkluderer vi kampen i NM er de ubeseiret i tellende kamper i år! Formen er med andre ord upåklagelig, så får vi se om det holder til seier når de får OBOS-motstand i Stabæk!
    Stabæk er også i bra form, og på sine tre første kamper i OBOS-ligaen 2024 står de igjen med to seire, én uavgjort og syv poeng. Etter 1-1 borte mot Aalesund i første serierunde har de slått både Vålerenga og Bryne, samt tatt seg videre fra første runde i cupen etter 2-0 borte mot Asker. I fjor kom de seg også til andre runde etter å ha slått Åssiden i den første, men der sa det bom stopp, og de røk ut mot overraskelseslaget Kjelsås. I år ønsker de nok å ta seg lengre, og første hinder er altså Bærumsderby mot nettopp Bærum!
    Bærum og Stabæk har møttes i NM før, både i 2010 og 2016. Begge de oppgjørene har Stabæk gått seirende ut av, og vunnet 2-0 og 3-0. Ut over det har de møttes i flere treningskamper, senest i januar i fjor da Stabæk vant 2-0.
    Bærum har virkelig en spiss i superform, og Lasse Bransdal har åpnet sesongen forrykende! På de fire første kampene for sesongen, tre i ligaen og én i NM, har han scoret hele elleve mål, som gir ham et målsnitt på 2,75! Han er virkelig en å se opp for i kveld! Også Stabæk har spillere som har åpnet sesongen bra. Nyervervelsen Diabaté har funnet veien til nettmaskene to ganger i OBOS-ligaen, mens supertalentet Olderheim har notert seg for to målgivende. Begge de to var også bidragsytende i føreste runde av NM, der de scoret hvert sitt mål.
    Dagens kamp spilles på Bærums hjemmebane, AJ Arena, et sted som slettes ikke er ukjent for Stabæk heller. På nyåret i fjor hadde Stabæk store problemer med å få gressmatta på Nadderud klar til sesongstart, og de første NM-kampene ble spilt på nettopp AJ Arena! Avstanden mellom AJ Arena og Nadderud er heller ikke lang, og det vil nok være mange supportere fra begge lag til stede i dag!
    Dommer Ajdin Medic blåser det hele i gang kl 18, og jeg er tilbake med lagoppstillingene en times tid før den tid. Vi leses!
    Lagene er klare! Bærums eneneste endring fra laget som slo Åskollen i helga er Augland inn for Haugen. Ellers er det de samme som starter, som vil si at storscoreren Bransdal starter på topp, og er klar for å skape trøbbel for Stabæk nykomponerte back-femmer! Slik det ser ut starter Næss i midten bak, med Riise og Walstad på hver sin side, og med Nysveen og Andresen som ving-backer. Kostadinov er med fra start for første gang i år, mens Spiten-Nysæter starter sammen med Fardal Opseth på topp.
    Lagene går ut på matta til den gamle Tippeliga-hymnen! Stas!
    Stabæk starter med ballen.
    Kampen har startet
    0'
    Der er vi igang på AJ Arena!
    0'
    Tas kort.
    0'
    Så kommer Stabæk seg til en fin mulighet her i starten. Det legges inn fra venstre, og i lufta er Fardal Opseth høyest. Han header, men sender ballen like utenfor.
    2'
    Klareres ut.
    2'
    Augdal legger inn fra venstre, men headingen fra Markovic går langt utenfor.
    3'
    Hegardt trer Spiten-Nystæter ute til venstre, og han prøver å bøye ballen i lengste. Det er fine tendenser fra bortelaget, men balleen går et stykke utenfor.
    4'
    Walstad sender en lang ball mot Andresen. men Vedeler er ute og plukker.
    5'
    Gult kort til Stabæk
    Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Kostadinov får et tidlig gult kort når han stopper Moula på vei fremover.
    5'
    Tas kort.
    6'
    Moula vender over mot Augdal, men ballen er upresis og går inn til Ulla.
    7'
    Augdal mottar ballen i mellomrommet og prøver seg fra distanse. Det er et ok forsøk, men han treffer midt på Ulla som redder enkelt.
    10'
    Walstad legger inn mot Fardal Opseth, men Vedeler er ute og snapper før det blir farlig.
    12'
    Artig duell mellom Næss og Bransdal! De duellerer én mot én, og Bransdal ser ut til å gå seirende ut av den før Riise kommer til og rydder unna.
    12'
    Bransdal med dagens første avslutning!
    13'
    Spiten-Nystæter med en stor mulighet! Han tres gjennom til venstre, men fra 16 meter sender han ballen en halvmeter til side for mål!
    14'
    Nesten for Bransdal! Bærum får rett i angrep, og Bransdal skyter fra 15 meter! Ulla redder frøste, men må gi retur. Den plukker Bransdal opp, men igjen er Ulla raskt frempå og redder også neste forsøk!
    14'
    Næss header ut.
    14'
    Gult kort til Bærum SK
    Mathias Ødegaard Aasen
    Holder et godt tak rundt Spiten-Nystæter på en overgang.
    15'
    Fardal Opseth prøver seg fra 25 meter, men sender ballen over mål.
    16'
    Vi har blitt servert en herlig start på kampen, og det bølger frem og tilbake!
    17'
    Arvesen feller Spiten-Nystæter på midtbanen.
    19'
    Tas kort.
    20'
    Hegardt gir ballen på tvers til Spiten-Nystæter. Han skyter hardt og lavt fra drøye 20 meter, men sender ballen til side for mål.
    21'
    Moula kommer seg forbi Riise, men det påfølgende innlegget går rett i beina på Næss.
    21'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 1 Stabæk
    Mål: Christopher Hegardt
    Målgivende: Aleksander Andresen
    Stabæk tar ledelsen etter et langt og fint angrep! Spiten-Nystæter spiller inn til Hegardt som gir ut på Andresen på ett touch. Andresen legger så inn igjen, og treffer perfekt på foten til Hegardt som har løpt seg fri i feltet, og midtbanespilleren kan enkelt sende ballen i nettet med innsiden av foten, helt borte ved høyre stolpe!
    23'
    Etter jevne minutter i starten har Stabæk tatt mer og mer over, og til slutt fikk de scoringen sin.
    25'
    Tas hurtig.
    25'
    Hegardt blir liggende etter en duell, og det medisinske apparatet tilkalles.
    26'
    Etter litt behandling kommer Hegardt seg på beina igjen.
    27'
    Tas kort.
    27'
    Ny spiller nede, og denne gangen er det Kostadinov som har vondt. Han kommer seg raskt på beina igjen.
    28'
    Andresen smeller til, men treffer ryggen til Dacic.
    29'
    Tas kort.
    30'
    Markovic kommer ute til venstre, og igjen legger han inn mot Bransdal. Det er fine tendenser, men Næss rydder unna i feltet.
    31'
    Næss vender over på Andresen, men sistnevnte lager frispark når han går i ryggen på Aasen.
    34'
    Lempes langt.
    34'
    Augdal sender en lang ball mot Bransdal, men Ulla kommer ut og avverger. Keeperen får ikke ballen lenger enn til Augdal igjen, og han ser sitt snitt til å prøver seg fra distanse, men han sender ballen over mål.
    35'
    Tas kort.
    35'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 2 Stabæk
    Mål: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Målgivende: Christopher Hegardt
    Kostadinov dukker opp i feltet, og setter inn dagens andre! Spiten-Nystæter sender en smart og lav ball inn til Hegardt som vender lekkert opp. Han kommer seg ned til dødlinja, og derfra sender han ballen 45 grader ut til Kostadinov som er helt alene på åtte meter! Stabæk viser frem lekker angrepsfotball, og Kostadinov fullfører det hele når han enkelt sender inn 0-2!
    35'
    Etter en god start sliter Bærum med å finne rytmen her.
    38'
    Frobenius header ut et innlegg fra Hegardt.
    40'
    Offside for Stabæk
    40'
    Aasen finner Bransdal med en smart ball inn i mellomrommet, men Næss har nok en gang full kontroll og rydder unna umiddelbart.
    41'
    Ulla kommer ut og plukker et innlegg fra Markovic.
    41'
    Andresen sender ballen et par meter over mål fra 30 meter.
    42'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 3 Stabæk
    Mål: Oskar Spiten-Nysæter
    Målgivende: Joachim Emmanuel Valcin Nysveen
    Spiten-Nystæter sender ballen hardt i mål fra drøye 20 meter! Stabæk kontrer raskt ved Nysveen ute til høyre, og han gir ballen inn til Spiten-Nystæter i mellomrommet. Han har god tid, og lader skuddet fra 20 meter! Han får et meget godt treff på ballen, og selv om Vedeler er på den, klarer han ikke forhindre at ballen går via stolpen og i mål!
    44'
    Både Næss og Arvesen kommer seg på beina igjen etter en krasj i feltet.
    45'+1
    Fardal Opseth får ballen ute til høyre, og han vinner en corner.
    45'+2
    Keeper kommer ut og bokser unna.
    45'+2
    Hegardt legger inn til Christensen som prøver å styre mot mål, men han får ikke ballen under tverrligger.
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Lagene går til pause på stillinga 0-3! Det var en artig og jevn start på kampen, der begge lag kom til sine muligheter. Etter omtrent 20 minutter overtok Stabæk initiativet, og i resten av omgangen handlet alt om dem. De skapte flere muligheter fra sin venstre side, og første målet kom etter et innlegg fra Andresen, og Hegardt sendte ballen i nettet. mål nummer to ble skapt på samme side, men denne gang tok Hegardt på seg servitørrollen da han fant Kostadiniov i feltet. Spiten-Nystæter har skutt mye i dag, og til slutt satt den da han smalt til fra drøye 20 meter! Dermed står det 0-3 på tavla, og noe stort må skje om Bærum skal klare å komme tilbake her! Bransdal har scoret fire ganger i en kamp to ganger allerede denne sesongen, men nå må han nesten klare det i en omgang om Bærum skal nå tredje runde av NM!
    Lagene tusler ut på matta igjen, og de siste 45 er rett rundt hjørnet.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Kristoffer Haugen
    Ut: Marius Augdal
    45'
    Holter triller i gang de siste 45!
    45'
    Walstad legger inn fra venstre. Fardal Opseth vinner i lufta, men headingen er løs og går inn i klypene på Vedeler.
    47'
    Tas kort.
    47'
    Tas kort og fort.
    48'
    Stabæk kontrer. Hegardt gir ut til Fardal Opseth som vinner en corner.
    49'
    Tas kort til Andresen som legger inn, men Vedeler har hatt god kontroll i luftrommet i dag, og igjen kommer han ut og tupper unna.
    49'
    Tas kort.
    51'
    Markovic legger inn mot Bransdal, men storscoreren klarer ikke ta ned ballen og få kontroll på den under stort press fra Walstad.
    52'
    Walstad skal legge inn fra venstre, men sender ballen rett ut over dødlinja.
    53'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Ludvik Hertzenberg
    Ut: Juba Massinissa Moula
    Bærum gjør sitt andre bytte når Moula, som var frisk i starten av kampen, erstattes av Hertzenberg.
    54'
    Corneren siktes mot Fardal Opseth, men spissen når ikke opp på ballen.
    55'
    Fardal Opseth kommer seg ned til linja og legger inn fra høyre. Det er flere spillere som jakter ballen, men den triller forbi alle før Bærum får klarert.
    57'
    Ulla kaster seg ut og plukker et innlegg fra Hertzenberg.
    57'
    Hegardt vender av en mann før han skyter midt på mål fra 18 meter!
    58'
    Redning av Vedeler! Spiten-Nystæter får ballen i feltet, og han vender opp før han skyter hardt og lavt. Det er en fin mulighet, men Vedeler er raskt nede og redder med beinet!
    58'
    Mulighet på andre siden! Det sendes en lang ball opp og når ingen hvite får den unna kan Bransdal jakte den, og tuppe mot mål! Ulla står derimot langt ute, og han redder forsøket!
    59'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: William Wendt
    Ut: Nikolas Walstad
    60'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    60'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Lukas Ørbech
    Ut: Jesper Tuven Holter
    61'
    Fardal Opseth sender ballen utenfor alene med keeper! Han tres gjennom, men alene med Vedeler sender han ballen like utenfor venstre stolpe!
    62'
    Spiten-Nystæter legger inn til Geelmuyden som vinner en corner.
    64'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 4 Stabæk
    Mål: Magnus Christensen
    Målgivende: Christopher Hegardt
    Christensen stanger inn nummer fire! Corneren tas kort til høyrefota Hegardt som svinger inn med sin presise venstrefot! Han treffer midt på hodet til Christensen, og midtbanespilleren header ballen i mål fra fem meter!
    64'
    Hjørnespark til Stabæk
    64'
    Geelmuyden skyter fra 17 meter, men sender ballen utenfor.
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Brage Tobiassen
    Ut: Magnus Christensen
    68'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Eirik Holm
    Ut: Almin Dacic
    68'
    Tas kort.
    69'
    Tas kort.
    70'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Rasmus Eggen Vinge
    Ut: Oskar Spiten-Nysæter
    72'
    Wendt slår en fin luke før han trer Geelmuyden gjennom i feltet. Innbytteren skyter i steget, men får ikke ballen på mål.
    73'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 5 Stabæk
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Brage Tobiassen
    Nydelig angrep fra Stabæk, og dermed står det 0-5! Geelumyden rykker ned mot linja før han legger inn til Tobiassen som lekker legger igjen til Fardal Opseth med hælen! Den rutinerte spissen har ikke fått til stort i dag, men fra 13 meter vet han hva som må til og han sender ballen i mål!
    73'
    Tas kort.
    75'
    Fardal Opseth vinner i lufta etter et innlegg Wendt, men headeingen går midt på mål.
    76'
    Gult kort til Bærum SK
    Adi Markovic
    Gir Wendt røff behandling.
    76'
    Eggen Vinge skyter i stolpen! Han plukker opp nedfallsfrukt i feltet før han smeller til! Skuddet fra 14 meter er godt, men stoppes av innsiden av stolpen!
    77'
    Heades ut.
    79'
    Bransdal får en mulighet på tampen, men Ekorness er raskt nede og blokkerer mesterlig.
    83'
    Næss header ut.
    84'
    Tas kort.
    84'
    Næss finner Geelmuyden i feltet, men som tidligere i omgangen sender innbytteren ballen utenfor.
    87'
    Geelmuyden med en mulgihet! Eggen Vinge finner ham på overlappen, men Vedeler kommer ut og redder forsøket fra Stabæks nummer 10!
    88'
    Tas kort.
    88'
    Fardal Opseth i stolpen! Hegardt legger inn mot Wendt som header inn igjen til Opseth! Han legger innsiden av foten til ballen, men stolpen hindrer spissens andre scoring!
    90'
    Kort variant.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her